Psychosomatische fysiotherapie in Waalre


Wat is psychosomatische fysiotherapie?

Psychosomatische fysiotherapie richt zich specifiek op het behandelen van klachten met een lichamelijke uitingsvorm zonder duidelijke medische diagnose. De behandeling wordt daarom toegepast bij pijn, vermoeidheid of bij klachten die een emotionele of geestelijke oorzaak hebben. Als je al langer worstelt met bepaalde psychosomatische klachten, is het de moeite waard om een afspraak bij ons in te plannen.

Bij welke klachten werkt psychosomatische fysiotherapie?

Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten die geen duidelijke lichamelijke oorzaak hebben. Enkele voorbeelden? Spanning(en), stress, vermoeidheid en onverklaarbare pijn. Zowel op de korte als lange termijn zijn deze klachten hinderlijk. Ze belemmeren je in het dagelijks functioneren en in het ergste geval ben je soms genoodzaakt om je werkzaamheden neer te leggen. Psychosomatische klachten ontstaan door allerlei situaties. Bijvoorbeeld conflicten op het werk, een te grote werkdruk, relatieproblemen, trauma's of het verlies van dierbare mensen in je omgeving.

Het effect van deze therapievorm

Veel mensen die worstelen met psychosomatische klachten voelen zich niet altijd serieus genomen. Er is immers niet altijd een medische verklaring voor hun klachten. Onze psychosomatische fysiotherapeuten bieden duidelijkheid over de samenhang tussen lichamelijke klachten die ontstaan door een emotionele of geestelijke oorzaak. En deze klachten worden door ons uiterst serieus genomen.

Wat doet een behandelaar?

Bij psychosomatische fysiotherapie doet de fysiotherapeut zijn uiterste best om je klachten inzichtelijk te maken. Daarmee wordt geprobeerd een gedragsverandering te stimuleren. Lukt het om de oorzaak van de klachten te achterhalen? Dan kun je bijvoorbeeld leren om anders met de klachten, oorzaak of situatie om te gaan. Uiteraard krijg je de nodige tips aangereikt om op een zo effectief mogelijke manier met jouw klachten om te gaan.

Maak een afspraak

Wil je graag meer weten of direct een afspraak inplannen bij één van onze fysiotherapeuten? Bel ons! Wij helpen je graag verder in jouw herstelproces, ook als er geen medische oorzaak aanwezig is voor je klachten.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!